вівторок, 16 грудня 2014 р.

хвороби

У грі присутні безліч простих хвороб, які просто знижують навички гравця. Дізнатися про наявність хвороби можна заглянувши в діючі ефекти в меню магії (active effects), про що буде свідчити якийсь негативний ефект, підсвічений червоним. Всі звичайні хвороби можна вилікувати в храмах або у статуй, отримавши благословення того чи іншого божества, або за допомогою лікувального зілля. Також в Skyrim є 2 особливих хвороби і одне особливе вміння - канібалізм.

Особливі хвороби:

     Вампіризм - хвороба, що нагадує ту, що була в останніх трьох частинах TES, однак з іншою назвою «вірусу». Принцип такий же як і раніше. Зараження може відбутися при попаданні під дію вампірського заклинання Life Drain (шанс 10%) Вампіром можна стати через 72 ігрових години після зараження. Чим менше вампір п'є кров (у сплячих людей), тим сильніше виявляється його вампіризм. Протягом тих же 72 годин після зараження, можливо лікування звичайним методом, однак після того, як персонаж перетворюється на вампіра, статуї та зілля вже не допоможуть. Вилікуватися можливо, ставши Вервольфом або виконавши квест Фаліона в Морфале.

     Лікантропія - хвороба, що прийшла з Daggerfall, дозволяє хворому (перетвореному) ставати Вервольфом один раз на добу. Перевертень дуже сильний, розвиває величезну швидкість, використовує рев, що відлякує ворогів, розкидає ворогів в сторони і пожирає трупи для відновлення здоров'я. Режим Вервольфа триває трохи більше ігрового години (спочатку - 2 хвилини, кожен з'їдений труп подовжує режим звіра на 30 секунд).

     Канібалізм - не зовсім хвороба, а скоріше здатність, після вбивства жертви можна її з'їсти, тим самим відновлювати своє здоров'я, а також підвищувати його швидкість відновлення.

Якщо ваш персонаж захворів, оточуючі будуть говорити фрази, що відносяться до хвороби - наприклад, якщо ви вампір, можуть сказати «У тебе шкіра біла як сніг, ти що, сонця боїшся?» Або «Якісь дивні у тебе очі, якийсь в них голод », якщо канібал -« Що ти їв? У тебе з рота смердить як з смітника », а якщо перевертень - стражники можуть сказати, що від гравця смердить як від мокрої псини, що їм не подобається звіряча посмішка або що вони чули виття вервольфа, а також те, що у гравця стирчить хутро з вух.

Немає коментарів:

Дописати коментар