вівторок, 16 грудня 2014 р.

цікаві факти

     У Skyrim є маса відсилань на попередні ігри серії (як у книгах, так і в діалогах), а також присутні деякі вже знайомі шанувальникам серії персонажі (наприклад, М'айк Брехун, привид Люсьєна Лашанса, останки давно загиблого алхіміка Сіндеріона та інші). Зокрема, є книга під назвою «Криза Облівіона», в якій описуються події основної сюжетної лінії гри The Elder Scrolls IV: Oblivion, а також інші книги з історії TES, мелодії з Morrowind і Oblivion, згадки персонажів відомих з минулих ігор серії. Таким чином, гра увібрала в себе багато вдалі напрацювання колишніх версій.
     За межами основного ігрового простору на схід і південь від провінції Скайрім творці гри намалювали знамениті по попередніх іграх серії Червону гору і Вежу Білого Золота.
     У ході виконання одного з квестів можна зустріти героя з The Elder Scrolls IV: Shivering Isles - Лорда Шеогората. Очі Принца Безумства стали білими, а не жовтими як були в Shivering Isles, також змінилися манери, а його «базова» раса з імперця змінилася на бретонця. Це і деякі його фрази натякають, що Захисник Сіроділ (головний герой минулій частині) дійсно став новим Шеогората.
     Гра була визнана найбільш купується грою в історії сервісу Steam. На американському ринку версія Skyrim для PC за перший місяць після випуску обійшла з продажу інші ігри для цієї платформи в співвідношенні три до одного. За перші 48 годин з моменту початку продажів гра розійшлася тиражем в 3,5 мільйона копій і поставила рекорд з одночасного кількості гравців на Steam [65].
     Часто від деяких стражників можна почути розмову про солодкий рулет, який вкрали у героя. Це жарт розробників, що перекочувала з попередніх ігор серії і Fallout 3.
     Одна з обкладинок гри майже повністю копіює ігрову книгу «Про драконорождённих».
     У грі є книга-гра «Кольб і дракон». У ній написаний текст, а внизу варіанти дій героя і сторінка на яку треба перейти при виборі цієї дії. Це єдина книга, сторінки в якій пронумеровані.
     Якщо ввести в консолі команду COC QASMOKE, то можна потрапити в секретну кімнату, яку багато хто називає «Кімната розробників». У ній присутні всі предмети з гри, в тому числі «Наряд Шеогората»: в інвентарі він виглядає, як «Багата одяг», але на персонажі або манекені це буде одяг Шеогората.
     На ігрових просторах Скайріма можна помітити цікавий факт: біля притулків Темного Братства (поруч з Фолкрітом і Данстаром) цвіте паслін, також він широко цвіте поруч з потайним ходом гільдії злодіїв у Ріфтене. І в цілому, паслін часто цвіте там, де є щось безпосередньо пов'язане зі смертю (могили, кладовища і т. П.), Швидше за все це пов'язано з основним алхимическим властивістю квітки пасльону в грі - збиток здоров'ю.
     Якщо залізти верхи на Тенегріва і підійти до покликаному примарного ассасин (Люсьєн Лашанс), перше що він скаже «Тенегрів, мій старий і добрий друг ...». Не дивно, адже раніше Тенегрів належав саме Люсьєну Лашансу (в The Elder Scrolls IV: Oblivion, при проходженні квестовой лінії Темного Братства він дарував Тенегріва Захиснику Сіроділ).
     Стражники і деякі інші персонажі в грі можуть в діалозі сказати що-небудь про вас, вашої зовнішності (тип обладунків, хвороби та ін.), Ваших діяннях у грі (пройдені квести, стан в який-небудь «організації» ...) і взагалі про всьому, що може бути пов'язано з вами.
     У 2012 році в університеті Райса (штат Техас, США) був введений курс, присвячений древнім скандинавським легендам і грі Skyrim. Курс планується провести одноразово протягом одного семестру .
     Персонаж Лідія - хускарл (охоронець) ярла Вайтрана, можливий супутник гравця - зайняла 12-е місце в рейтингу «99 найгарячіших вигаданих жінок» на сайті UGO. Було, втім, згадано, що її досить легко вбити, тому краще не брати її з собою в небезпечні битви. 

Немає коментарів:

Дописати коментар